Attentie: Wij zijn geopend

Wij zijn onder de huidige coronamaatregelen als groothandel (business-to-business) geopend. Onze bandenafdeling blijft voor consumenten geopend.

Het blijft voor consumenten mogelijk om onderdelen te bestellen maar het is voor consumenten onder de huidige maatregelen helaas niet meer toegestaan om ons achterterrein te betreden.

Binnen het bedrijf gelden de huidige regels zoals voorgeschreven door het RIVM.

Het reserveren van onderdelen kan op de volgende manieren:

Onderdelen aanvragen
Bel: (023) 537 79 95

Vragen betreft voertuigen?

Heeft u vragen over onderdelen aanwezig op voertuigen op ons terrein gelieve het contactformulier te gebruiken bij het betreffende voertuig op ons website. Wij kunnen u dan beter van dienst zijn. Onze voertuigenvoorraad vindt u hier;

Demontage voertuigen

 Let op: Door de sluiting van niet-essentiële winkels is het bij PostNL erg druk en kan de bezorging van je pakketje langer duren.

Bandenspanning

De juiste bandenspanning zorgt voor een langere levensduur van uw banden, verbetert de veiligheid van uw voertuig en verlaagt het brandstofverbruik.

De levenscyclus van uw banden kan teruglopen als u niet de juiste bandenspanning aanhoudt. Er is dan meer wrijving met het wegdek. Dit resulteert in snellere slijtage van de banden.

De verhoogde frictie bij banden met een te lage spanning zorgt er ook voor dat het voertuig meer vermogen nodig heeft om de band over het wegdek te laten rollen. Het resultaat hiervan is hoger brandstofverbruik.

Ook verlaagt een te lage bandenspanning het draagvermogen. Hierdoor gaat de band hol staan, buigen de wangen verder door en bouwt de band meer warmte op. Dit vergroot de kans op een klapband. Bij een veel te lage bandenspanning beschadigen de wangen van de band en wordt deze gevaarlijk en onbruikbaar.

Bij een te hoge bandenspanning gaat de band bol staan. Hierdoor heeft uw auto minder contact met het wegdek en dus minder grip. Dit resulteert in een langere remweg en is dus minder veilig. De juiste bandenspanning is essentieel voor uw veiligheid!

Bekijk onze auto onderdelen voorraad

 
Contactgegevens
 Beoordeling door klanten: 4.8 / 5 - 821 beoordelingen
 © 2021 Autodemontagebedrijf M.J. Rutte & Zn BV