Keurmerken en certificaties

Autodemontagebedrijf Rutte is een gecertificeerd bedrijf dat voldoet aan de regelgeving voor autodemontagebedrijven wat betreft demontage, (Arbo)wetgeving, materiaalrecycling en kwaliteit. Ze  is in het bezit van alle mogelijke keurmerken en rectificaties voor de autodemontagebranche.

We zijn in het bezit van de volgende keurmerken en certificaties

Wij zijn aangesloten bij Auto Recycling Nederland en de STIBA. Autodemontagebedrijf Rutte is KZD** gecertificeerd en wordt door de RDW erkend als demontagebedrijf.

RDW

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) valt onder het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en is de Nederlandse toelatingsautoriteit voor voertuigen.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer is de beheerder van de basisregistratie voertuigen in Nederland. In deze registratie staan voertuiggegevens en de gegevens van de eigenaar/houder van desbetreffende voertuig.

Het is bij wet bepaald dat een te demonteren motorvoertuig alleen door een RDW-erkend demontagebedrijf gedemonteerd mag worden. Dit mag dus niet door een particulier of garage. Als u uw voertuig laat demonteren bij een niet RDW-erkend bedrijf, zal het voertuig op uw naam blijven staan en blijft u aansprakelijk voor voertuiggebonden verplichtingen (motorrijtuigenbelasting, verzekering en APK) en eventuele bekeuringen.

Autodemontagebedrijf Rutte & De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Autodemontagebedrijf Rutte is RDW-erkend. Dit betekent dat bij inlevering van uw auto, deze gevrijwaard wordt van de voertuiggebonden verplichtingen. U krijgt na inlevering direct een geldig vrijwaringsbewijs.

Hier vindt u meer informatie over de RDW: http://www.rdw.nl/

Logo rdw

Stiba

STIBA is de brancheorganisatie van gecertificeerde autodemontagebedrijven. Het doel van de organisatie is belangenbehartiging van de voertuigendemontagebranche in het algemeen, waarbij naast recycling de nadruk ligt op hergebruik van onderdelen.

Autodemontagebedrijf Rutte & brancheorganisatie STIBA

Autodemontagebedrijf Rutte is lid van brancheorganisatie STIBA en voldoet daarmee aan eisen als vergunningen, garantie en kwaliteit. Daarnaast beschikken STIBA-leden over een geldig certificaat kwaliteitszorg demontage.

Een demontagebedrijf kan niet zomaar lid worden. Het lidmaatschap is immers een bewijs dat het bedrijf voldoet aan belangrijke kwaliteitsnormen.
Meer informatie vindt u hier: http://www.stiba.nl

Logo RDW

ARN

Autodemontagebedrijf Rutte is aangesloten bij Auto Recycling Nederland (ARN). De ARN is in 1995 opgericht door de autobranche vanwege de wettelijke verplichting auto’s aan het eind van hun levensduur duurzaam te verwerken.

Auto Recycling Nederland werkt samen met tal van partijen uit de recycling- en mobiliteitsbranche. Samen met deze partijen realiseert zij een recyclingpercentage van 85% (95% in 2015).

Autodemontagebedrijf Rutte & ARN

Autodemontagebedrijf Rutte is een van de bedrijven die meewerkt aan deze recyclingprocedure en helpt zo mee aan een schoner milieu.

Meer informatie over Auto Recycling Nederland vindt u hier: http://www.arn.nl

Logo ARN

KZD

Kwaliteitszorg Demontage (KZD) is een certificatiesysteem voor de voertuigendemontagebranche. In de Kwaliteitszorg Demontagenorm zijn eisen met betrekking tot demontage, (Arbo)wetgeving, materiaalrecycling en kwaliteit vastgelegd.

Deze Kwaliteitszorg Demontagenorm is niet wettelijk vereist, maar STIBA en ARN aangesloten bedrijven zijn wel verplicht aan deze norm te voldoen.

Autodemontagebedrijf Rutte & KZD

Autodemontagebedrijf Rutte is gecertificeerd volgens de KZD** norm. Dit betekent dat het bedrijf een betrouwbaar adres is voor gebruikte motorvoertuigonderdelen.

Meer informatie over de Kwaliteitszorg Demontagenorm vindt u hier: http://www.kzd.info/gecertificeerde-bedrijven/

Logo Stiba