Veelgestelde vragen

Een onderdeel bestellen kunt u doen door op de knop “onderdeel aanvragen” te drukken op de pagina van het onderdeel. U kunt dan direct op de knop aanvraag afronden drukken of u kunt nog meer onderdelen toevoegen aan uw aanvraag. Tijdens openingstijden komen dan zo spoedig mogelijk bij u terug met de gewenste informatie van de onderdelen.

Mocht je een vraag hebben over een van onze demontagevoertuigen dan kunt u het beste een aanvraag per e-mail indienen. Dit doet u door op de knop informatie aanvragen te drukken op de pagina van het betreffende voertuig. Tijdens openingstijden komen dan zo spoedig mogelijk bij u terug met de gewenste informatie van het voertuig.

Pakketten

Nadat u de betaling van uw bestelling ontvangen hebben pakken wij het pakket voor u in en zetten wij deze klaar voor verzending. U ontvangt dan direct de Track&Trace gegevens en de factuur op de mail. Als uw betaling voor 16:00 uur voldaan heeft, dan verzenden wij dit pakket dezelfde dag.

Voor het verzenden van de pakketten maken wij gebruik van de dienst van PostNL. Over het algemeen is uw onderdeel de volgende dag in huis, mits er geen drukte bij PostNL is zoals tijdens de feestdagen.

Pallet verzendingen

Tarieven voor het verzenden van een pallet zijn afhankelijk van het aflever adres. De levertijden van het verzenden zijn afhankelijk van de transporteur. Dit zal door ons per e-mail gecommuniceerd worden.

Als u de betaling heeft voldaan geven wij aan wanneer uw pallet klaar staat voor verzending. Nadat uw pallet ons magazijn verlaten heeft ontvangt u via Track & trace verzending op de mail.