Winterbanden

Tijdens de winterperiode veranderen de weersomstandigheden. Dit vraagt om een band met andere eigenschappen. Een winterband zorgt dat u tijdens winterse omstandigheden, zoals sneeuw en ijzel, voldoende grip heeft met het wegdek.

Waarom winterbanden monteren

Een winterband is een band die gemaakt is van een ander rubbercomponent. Dit rubber reageert anders op winterse weersomstandigheden en blijft in tegenstelling tot zomerbanden zacht. Daarnaast heeft een winterband zogenaamde lamellen, waardoor het profiel beter ingrijpt op de ondergrond. Dit zorgt ervoor dat het voertuig tijdens winterse omstandigheden meer grip heeft op het wegdek en dus een kortere remweg heeft.

Wettelijk is een winterband gemarkeerd met de codering M + S of M & S. Dit is echter een achterhaalde codering voor Mud en Snow. Een moderne ‘koudweer’ band is te herkennen aan een bergje met een sneeuwvloksymbool op de zijwand.

Het rijden op winterbanden is in Nederland en België niet verplicht. In landen als Duitsland en Oostenrijk echter wel. De verplichting geldt voor ‘winterse’ omstandigheden. Bent u van plan op wintersport te gaan naar deze landen, of rijdt u door deze landen? Dan is het monteren van winterbanden dus verplicht.

Autodemontagebedrijf Rutte heeft een ruim aanbod winterbanden. We kunnen deze direct op een professionele manier voor u monteren en balanceren. Wil u meer informatie? Neem contact met ons op.

 
Heeft u vragen? Neem contact met ons op.  Aanvraag formulier   

Bekijk onze auto onderdelen voorraad

 
Contactgegevens
 © 2020 Autodemontagebedrijf M.J. Rutte & Zn BV
 Beoordeling door klanten: 4.8 / 5 - 217beoordelingen